In downtown of Porto, in the historic area bathed by the banks of the Douro River comes this conceptual study. Having guidelines assumptions such as the existing housing density and its habitability, the set of local solutions and the depth thereof, and finally representing the experiences for all those who experience the area; all this has made the conceptual design proposed was intended to break with existing lines, assuming all of the above assumptions, however, it considers as a guideline in creating this project / neighborhood in height, the reinterpretation of the bank skyline, reversing the position using a vertical posture, creating a game of full and loopholes that allow the development of all spaces, which would be part of the housing unit, since housing clusters, passed by leisure areas as well as green spaces, among others. 

Copyright 2020. GAUDIprojectos

XIV

  • w-facebook
  • w-googleplus